Jan Sleegers – Eerder Dan Ooit

jan_sleegers-eerder_dan_ooit.jpg‘Maar beter dat nog dan de zakenman, want daar wordt ie alleen maar slechter van’. Deze zin komt uiteraard uit “Jimmy” van Boudewijn de Groot. Ik moest hier aan denken toen ik het verhaaltje las dat meegestuurd werd bij Jan Sleegers‘ cd Eerder Dan Ooit. Zo’n tien jaar geleden was hij nog beursanalist en nu, op 61-jarige leeftijd, heeft hij de stap naar de muziek gezet. Dit is althans zijn eerste cd. De hoes doet me trouwens aan “Een Nieuwe Herfst” van diezelfde Boudewijn denken, maar dat komt door de grijze haren van Sleegers en het bos op de achtergrond. Muzikaal ligt Sleegers eerder in de buurt van iemand als Stef Bos. Er staat zelfs een liedje over papa op. Verder moet ik door zijn Eindhovense tongval wel wat aan Guus Meeuwis denken, maar de liedjes van Sleegers zijn beter qua tekst en ook meer maatschappelijk betrokken. Zo zijn onze medelanders een dankbaar onderwerp. Eerder Dan Ooit is een cd waar de liefhebber van de Nederlandse luisterliedjes een goede cd aan heeft. Het had wat mij betreft qua muzikale uitvoering wat afwisselender en sprankelender gemogen. Mijn gedachten willen nu alle kanten opgaan, en dat is meestal geen goed teken. Daar helpen zelfs een paar liedjes met een reggae-achtig ritme niet tegen.


mij=River Records

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven