Noah and the Whale – The First Days of Spring

Noah and the Whale - The First Days of SpringMet een bandnaam als Noah and the Whale kun je eigenlijk al bijna niet meer de mist ingaan: prachtig verzonnen en hij trekt direct de aandacht. De titel van hun tweede cd, The First Days of Spring, is wat minder tekenend: als je blije en opgewekte lente-achtige liedjes verwacht, sta je wel even raar te kijken als het titelnummer, waarmee de cd opent, meer klinkt als de melancholie van hartje winter. Dreigend, vol spanning en rijk georchestreerd met strijkers en soms ook blazers neemt de onzekere stem van Charlie Fink je vervolgens mee door de seizoenen, via het intieme “Our Window” naar het absolute hoogtepunt van de cd, “Love of an Orchestra”, dat halverwege de aandacht van begin tot eind vast weet te houden en dat opvalt door het koor dat er aan meedoet. In de indiefolkpop van Noah and the Whale voel je de liefde voor melodie telkens weer terugkomen, en dat geeft mij als muziekliefhebber een warm gevoel van binnen. Zelfs nu de vocalen van Laura Marling en andere dames niet meer te horen zijn, zoals op de eerste cd. Overigens heeft Fink bij het album ook een speelfilm gemaakt, die tegelijk met de cd op dvd te koop is. Dat is een leuk extraatje, maar de muziek zelf is al meer dan voldoende reden om heel hard voor naar de cd-winkel te rennen.


mij=Mercury / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top