Normaal – De Blues Elpee

normaal-blues_elpee.jpgVan top tot teen doordrenkt met bier, zo zag ik er uit na mijn allereerste optreden dat ik ooit bezocht. De kleren moesten uit bij binnenkomst thuis en het eerste doel was de douche. Het bier zelf lustte ik nog niet, hetgeen overigens later helemaal goed gekomen is. Ik heb het uiteraard over een optreden van Normaal, iets dat je als geboren Achterhoeker toch echt meegemaakt moest hebben. Met de muziek zelf is het tussen Normaal en mij nooit goed gekomen. Vind ik de eerste albums nog prima te pruimen, mijn interesse in de band ben ik op de latere albums kwijtgeraakt. Vaak zijn er wel een of twee liedjes die ik waardeer, maar het merendeel wordt verpest door zogeheten hoempapa. Ik denk dat de feesttenten bezoekende achterban het echter niet anders gewild had. Er is echter een andere tijd aangebroken, want tegenwoordig is het theater geregeld het podium van Normaal. Het bier gooien is voorbij, het publiek mag braaf in een stoel zitten en de band speelt semi-akoestsich hun liedjes. Het nieuwe album De Blues Elpee past hier prima bij en bevat zoals de titel al aangeeft bluesmuziek en gelukkig geen hoempapa. Opvallend is dat niet alle vocalen van Buizend Berend (Bennie Jolink) zijn. Het blijft echter allemaal in het Achterhoeks en de thematiek blijft helemaal des Normaals. De Blues Elpee is overigens verkrijgbaar in een elpee- en een cd-versie, waarvan de elpee twee liedjes bevat die niet op de cd staan en de cd vier liedjes die niet op de lp staan. Commercie is nog steeds geen vies woord voor deze heren, maar de basis is in ieder geval een prima bluesplaat.


mij=Flow / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven