Room Eleven – Live in Carré

Room Eleven - Live in CarréSoms lijkt het allemaal een beetje te gemakkelijk te gaan voor Room Eleven. De band heeft in haar bestaan volgens mij nog maar weinig tegenslag gehad die ze wat meer de blues op zou leveren. Ga maar na: twee succesvolle lichtvoetige jazzy pop-cd’s uitgebracht, uitverkochte zalen in Japan en ook elders in het buitenland wordt Room Eleven met open armen onthaald, en in Nederlands hebben ze het ondertussen al geschopt tot een tot de nok toe uitverkocht Carré. Volkomen terecht dat deze mijlpaal gepaard gaat met het uitbrengen van een dvd. Want live, dan komt niet alleen de ontwapenende verschijning van zangeres Janne Schra nog beter tot zijn recht dan op cd, ook de band achter haar is net wat vrijer en geven zo de liedjes van Room Eleven een extra schwung. Dat samen maakt het optreden in Carré tot een sprankelend geheel, dat wel zijn ingetogen momenten kent (“Swimmer is prachtig!), maar vooral uitbundigheid uitstraalt en laat zien hoeveel plezier de band heeft in wat ze doen. Op de cd die de dvd vergezelt staan wel een paar nummers minder dan op de schijf met beeld. Maar een kniesoor, die daarover valt. Bovendien is het kijken naar Room Eleven dat dikke pret heeft op het podium nog leuker. Wat wel prettig is aan Live in Carré is dat het puur een concertregistratie is, zonder veel toeters, bellen of – erger – onderbrekingen. Dat er verder alleen nog een interview backstage opstaat, dat deert mij niet zo. Nee, laat mij maar kijken naar het verkwikkende “Hey Hey Hey!”, da’s veel prettiger. Apart is wel dat ze niet afsluiten met deze hit, maar ervoor kiezen dit klein te doen met het ingetogen “You Made Me See It”. Dat is gewaagd, want het zou kunnen leiden tot een concert dat uit gaat als een nachtkaars, maar bij Room Eleven blijft kaarsje rustig doorwakkeren.


mij=Universal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven