Simian Mobile Disco – Temporary Pleasure

Simian Mobile Disco - Temporary PleasureDat deze tweede plaat van Simian Mobile Disco best wel fijn geworden is, is een hele prestatie. De heren Ford en Shaw reisden in de tussentijd namelijk ook nog de halve wereld over voor dj-sets, en ze produceerden allerlei tracks en albums voor artiesten als de Arctic Monkeys en Florence & The Machine. Bovendien doen er op Temporary Pleasure (gewaagde titel ook) zoveel gastvocalisten mee dat je als beetje recensent bij voorbaat al de Wet op de Overbodige Gastartiesten uit de kast wil trekken, die immers al zoveel slachtoffers gemaakt heeft. Maar hier dus niet. “Cruel Intentions” (met Beth Ditto van Gossip) klinkt zo fris als een hoentje, single “Audacity of Huge” (met Chris Keating van Yeasayer) is een echte knaller, Jamie Lidell verchroomt zijn soulstem zonder enig probleem in “Off the Map” en hetzelfde kan gezegd worden van de tracks met Alexis Taylor (Hot Chip) en Gruff Rhys (Super Furry Animals). Wel vind ik het productioneel stiekem een herhalingsoefening. Die synths in “Bad Blood” heb ik eerder gehoord en het heerlijke “10000 Horses Can’t Be Wrong” is eigenlijk natuurlijk gewoon een (meer dan uitstekende) minimal-remix van het eigen “Sleep Deprivation”. Wat ik op het album wel mis zijn de lompere beats. Het lijkt wel alsof óveral een filtertje overheen moest. Echt losgaan met de handel heeft Simian Mobile Disco verleerd. Gelukkig weet elke goede dj wel raad met dat probleem.


mij=Wichita / V2

Een reactie

  1. Stonehead

    Net als van het eerste album bestaat er een ‘luxe’ editie, met vier extra instrumentale tracks op CD2. Ze zijn niet meer dan aardig. “Are You In The Picture?” heeft hetzelfde minimale van “10000 Horses”. “Babaghanoush” ook, maar is lomper en daardoor cooler. “Do Not Exceed Dose” heeft een wat zwaardere bas, maar valt verder niet erg op. Luisteren kan bij o.a. http://www.youtube.com/user/dimachaerus
    In januari komt “Cruel Intentions” trouwens op single uit, met een hele zooi remixes (Beth Ditto wordt nog eens even populair als La Roux zo…)
    http://www.youtube.com/watch?v=Q893Bod17u0
    http://www.youtube.com/watch?v=UkzzJ1QiHBM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven