Sutcliffe – Sutcliffe

Sutcliffe.jpgHet leukste van Wilfried de Jongs sportprogramma Holland Sport heten de interviews te zijn, de scherp getekende kop van de presentator zelf en de oprechte manier waarop het programma gemaakt is. Het zal allemaal wel. Het allerleukste van VPRO’s eigen sportprogramma is volgens mij de band die zo nu en dan een miniem stukje mag spelen om de overgangen tussen de verschillende items weer te geven. Ocobar heten ze en ze spelen een instrumentale versie van de woestijncountry van Calexico en Giant Sand met een stevige knipoog naar surf. Eigenlijk weet ik niet of ze behalve dit programma nog meer doen. Hun laatste plaat is al een jaar of vier oud. Maar mochten ze stoppen, dan weet ik nog wel een opvolger om Holland Sport van een soundtrack te voorzien. Sutcliffe heten ze, ze hebben by far de lelijkste hoes van het jaar gemaakt en komen ook nog eens uit Duitsland, uit Neurenberg om precies te zijn. Stad van de beroemde processen na WO II en een speelgoedmuseum. Maar Sutcliffe had net zo goed uit Rotterdam kunnen komen. Of uit New Mexico of Arizona. Want ze maken instrumentale muziek, kleine schetsjes, opgebouwd uit country, jaren zestig soundtracks en opgeleukt met accordeon. Mini soundtracks voor in de woestijn. Of voor een prachtig tv-programma over sport.


mij=Beste! Unterhaltung / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven