The Penelope[s] & Morpheus – Priceless Concrete Echoes

The Penelope[s] & Morpheus - Priceless Concrete EchoesThe Penelopes is een hip, jong dance-rock duo uit Parijs. Morpheus is een zestigjarige dichtende DJ die in de jaren tachtig leadzanger was van de cultband Minimal Compact. Uit deze vreemde combinatie is het album Priceless Concrete Echoes gerold. Vanaf de eerste tonen van opener en single “Stuck in Lalaland” wordt duidelijk dat het een gouden greep is. Samy Birnbach verzorgde de teksten en geeft het album een sfeer die zich het beste laat typeren als Manchester begin jaren tachtig. De blanke funk van Factory-bands als Section 25 en A Certain Ratio komt langs en ook de minimale elektronica van de beginjaren van New Order. Toch klinkt het album verrassend modern, ondanks het feit dat een nummer als “Joey Santiago” volledig leunt op zo’n enge Level 42-plukbas. Ben benieuwd wat de Pixies-gitarist zelf van dit eerbetoon zou vinden. Een cover van “Sabotage” van The Beastie Boys opnemen is riskant, maar de versie op dit album geeft het nummer een zwoele, Franse onderkoeldheid die minstens zo lekker is als de schreeuwerige New Yorkse gekte van het origineel. Enig minpuntje is dat op nummers zoals “Don’t Lose It” de zang wel heel erg doet denken aan Orchestral Manoeuvres in the Dark. En dat is nou net een band waar ik liever niet aan herinnerd wordt.


Mij=Modulor / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top