The Setup – Torchbearer

The Setup - TorchbearerWe hadden hem al aangekondigd en nu is hij er dan eindelijk: Torchbearer. Het nieuwe album van The Setup heeft een erg opvallende titel, die wel eens erg verkeerd opgevat zou kunnen worden. Wellicht zelfs wat arrogant. Letterlijk betekent het namelijk ‘De drager van het vuur’. Het lijkt alsof de band wil zeggen avant-garde te zijn in vergelijking met hun genregenoten. Alsof de twaalf nummers erg vernieuwend zullen zijn, waarmee je jezelf eigenlijk automatisch in de vingers snijdt. Want hoe vernieuwend kun je als hardcoreband nog zijn? Nieuw is in elk geval de zanger, want Dries Olemans is onlangs gestopt en met Kris De Weerdt moeten we het grote verlies gaan vergeten. De ex-zanger van Officer Jones And His Patrol Car Problems zat met zijn vorige band meer aan de kant van reggae en funk, maar brengt hier uiteraard de vertrouwde hardcore. Wanneer we naar het tourschema kijken, lijkt de band eigenlijk over het hoogtepunt heen te zijn – Groezrock, Dour en Pukkelpop zijn ingeruild voor kleine regionale podia. Maar met het nieuwe schijfje zijn ze simpelweg een stuk ontoegankelijker geworden, wat zeker geen verlies blijkt. Want na zeven jaar redelijk succesvol te zijn geweest en een aantal albums en demo’s te hebben uitgebracht, zou dit best de grote klapper kunnen gaan worden. De band is samen met de nieuwe zanger veel meer gaan klinken zoals ze live deden: hard, gewelddadig en exploderend. Met het half uurtje aan stevige muziek blijkt de groep hun donkere tijden gelukkig overleefd te hebben. Grote popfestivals zullen het schema van de band niet meer vullen, maar hun trouwe fanclub heeft er een nieuwe pareltje bij.


mij=GSR Music/Suburban

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven