VA – Liverpool Today (Live At The Cavern)

va-liverpool_today_live_at_the_cavern.jpg1+1=2 oftewel Liverpool + The Cavern = The Beatles. Maar wat dacht je verder van The Merseybeats, Alexis Corner en The Hollies? Allemaal speelden ze in de roemruchte zaal. Op ‘de verzamelaar’ Liverpool Today “Live At The Cavern” kom je ze echter niet tegen. Op deze release staan de destijds opkomende artiesten Michael Allen, Earl Preston’s Realms en The Richmond Group. The Cavern had in 1965 een studio bij hun zaal gebouwd en hier speelden de drie bands de nummers in. DJ Bob Wooler praatte achteraf de nummers aan elkaar en voorzag ze ook van publiekelijk geklap, hoorbaar afkomstig van een tape. Een echt succes werd de studio niet, want kort na het verschijnen van deze release in 1965 stonden de deurwaarders aan de deur van The Cavern. Deze rerelease heeft met name een hoge muzikale geschiedeniswaarde. De artiesten speelden nummers van anderen, zoals de meeste beatgroepen in die tijd op een uitzondering na. De kwaliteit van de disc is redelijk. Het geeft mij vooral het gevoel dat wij naar een uitzending op zo’n radio van toen luisterden. Nog niet de hoogste kwaliteit, maar wel zorgend voor opwinding in de huiskamers.


mij=Future Noise Music / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top