Yim Yames – Tribute To EP

Yim-Yames_Tribute-To.jpgAchter de naam Yim Yames gaat ‘gewoon’ Jim James schuil, voorman van My Morning Jacket. De naam die achter Tribute To ingevuld kan worden is die van George Harrison. De jongste Beatle, de stille Beatle, de Hare Krishna-Beatle. En ook de Beatle met de curieuze solocarrière: een liedje hier en daar voor de Beatles mogen bijdragen en na het uiteenvallen van die band met een baanbrekende triple op de proppen komen, All Things Must Pass. Weliswaar was dit al zijn derde soloplaat, maar de eerste die een wereldhit opleverde, “My Sweet Lord”. En uiteraard krijgen we die ook te horen op deze EP, samen met vijf andere tracks uit het oeuvre van George Harrison. Opgenomen in 2001, na het overlijden van Harrison, wordt deze sessie nu pas uitgebracht. De datering is er meteen aan af te horen: de jongste opnamen van My Morning Jacket (Evil Urges) klinken vele malen gepolijster en voller dan het spaarzame, vol met echo opgenomen geluid van Tribute To. Vrijwel dezelfde lo-fi-sound als die van debuut The Tennessee Fire en opvolger At Dawn dus. Beleven we veel plezier aan deze EP? Het is aardig om deze tracks zo kaal en gestript te horen, net zoals het een fijne ervaring is om Jim James weer te horen uithalen als eind jaren negentig. Ook is het een mooi uitgevoerd doosje geworden. Maar natuurlijk is het wachten vooral op zijn nieuwste project, de supergroep Monsters of Folk met Conor Oberst en M. Ward.


mij=Ato Records / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven