Adrian Shaw & Rod Goodway – Oxygen Thieves

Adrian-Shaw-Rod-Goodway_Oxygen-Thieves.jpgTe zeggen dat Adrian Shaw en Rod Goodway ouwe rotten zijn is een understatement. Net als een terloops geplaatste opmerking dat ze er al een reeks bandjes op hebben zitten. Rod Goodway heeft op zijn website voor het gemak maar een family tree gebouwd, want zijn eerste bandje startte hij in 1962. Tussen dat bandje en dit project met Adrian Shaw telde ik zo’n vijftig outfits. Slechts één daarvan kende ik: The Bevis Frond. Daarin figureerde ook Rustic Rod’s huidige muzikale partner Adrian Shaw. Hij deed het iets rustiger aan in zijn carrière, al telt ook die een fikse lijst, waarin Hawkind als bekendste naam figureert. Met z’n tweeën keren ze nu terug naar de jaren zestig en zeventig. De tijd waarin underground synoniem was met psychedelica en tabla en sitar geen rare instrumenten waren om te gebruiken. Natuurlijk klinkt Oxygen Thieves anno 2009 gedateerd en eigenlijk exact zoals je zou verwachten van twee oude hippies. Maar de trips richting spacerock, psychedelica en Oosterse melodiën ers laten horen hoeveel lol die twee er nog steeds in hebben. Voor je het weet voel je jezelf wegglijden uit de bad vibes van 2009 en meevoeren naar 1969. En da’s allesbehalve een bad trip.


mij=September Gurls / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top