Amanda Blank – I Love You

Amanda Blank - I Love YouDat was even schrikken op Lowlands. Volgens het programmaboekje en de presentator zouden we toch echt een ‘songwritende rapchick uit Philly’ te zien krijgen, maar in plaats daarvan stonden we een kwartier lang tegen twee lelijke dj’s aan te loeren die een 2 Many DJ’s-achtige set deden. Kennelijk heeft Amanda Blank nog geen erg groot repertoire, of wilden haar beatmakers er even inwrijven dat zij ook los te boeken zijn. Enfin – gelukkig stond ineens Amanda zelf op het podium, gehuld in een mysterieuze zwarte poncho over een spannend zwart badpak. Dreigend, eigenwijs en spits. Het moet gezegd dat ze het lekker dansbaar hield. Broeierige hits als “Make It Take It”, “Lemme Get Some”, “Might Like You Better” met zijn zware baslijn en “DJ” kregen live de voorkeur boven het poppy “Big Heavy” of een ballad als “Leaving You Behind”. Bij de raps ligt dan ook haar hart. Het moet ook gezegd dat het allemaal bijzonder hitgevoelig klinkt. Het is niet helemaal mijn stijl dit, maar je bent echt een egel als je hier niet op gaat bewegen. En credits heeft ze ook bij de vleet. Je kent Amanda Blank misschien al van Spank Rock’s Blow of Yuksek’s fijne Extraball, op deze plaat doen Santigold en Lykke Li mee, ze maakt al her en der dansvloeren onveilig en met deze debuutplaat gaat ze commercieel nog hoge ogen gooien. Let maar op: dat X-Ray-podium is volgend jaar veel te klein.


mij=Downtown / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top