Awkward I – I Really Should Whisper

awkward_1_-_i_should_whisper.jpgHet was een dappere beslissing van Djurre de Haan. Hij speelde op Eurosonic, begin dit jaar, en had na een try-out besloten dat hij geheel onversterkt ging optreden. Een test, de dag ervoor, had uitgewezen dat men toch door de muziek ging ouwehoeren als deze versterkt werd. En dat is iets wat de intieme liedjes van awkward i, de naam waaronder hij optreedt, niet kunnen gebruiken. Het pakte wonderbaarlijk goed uit. Het werd een bewonderenswaardig optreden, daar in de Beurs in Groningen. Hij speelde daar destijds al veel nummers van de te verschijnen debuutplaat, er zijn al enkele eigen beheer EP’s verschenen. Ik keek er naar uit. Uiteindelijk heeft het toch nog negen maanden geduurd voor die plaat in de winkel ligt. En, ik val meteen met de deur in huis, het is een prachtplaat geworden. Het intieme van het optreden is volledig overeind gebleven, mede doordat de I Really Should Whisper gewoon thuis is opgenomen, samen met Diederik Nomden (Johan, Daryll Ann). De plaat krijgt er een prettig lo-fi randje van. Overigens, met de titel in het achterhoofd, het is geen fluisterplaat geworden. Natuurlijk, Djurre en zijn gitaar staan centraal maar met zeker een mannetje of vijf à zes achter de hand weet je dat het niet bij fluisteren blijft. De samenzang, veel verschillende instrumenten (wel hoofdzakelijk akoestisch) maken het een mooie rijke plaat die gelukkig het wachten wel waard was. En die ook rustig versterkt op de grote podia (Noorderslag volgend jaar?) gespeeld mag worden. Ik hou mijn kop wel en geniet…


mij=Excelsior / V2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven