Bat For Lashes

Nu ben ik bij File Under aangenomen voor de metal- en hardcore, maar of ik een interview met Bat For Lashes wil doen? Bedoel, heb je wel eens een Google Image-search gedaan op Bat For Lashes? Haar tourmanager doet de deur achter me dicht en zegt dat ik twintig minuten krijg. Alleen opgesloten in kamertje met zangeres Natasha Khan. Zo heet ze blijkbaar in het echt. Ze heeft een grote nepbontjas aan, maar die doet ze uit wanneer ik een stoel pak. Zo zie ik het graag. Blijkbaar heeft de dame goede mediatraining gehad – of ze is gewoon heel erg aardig. Geen gesprek onderuit vanuit een luie stoel, maar iemand die voorover naar me toe zit. Ik raak met mijn neus bijna de hare aan.
Bat For Lashes


mij=Interview: Marz667. Foto's: Storm
Feesten
Helaas. Hoewel je ruige verhalen hoort over Engelse zangeressen, blijkt Natasha een uitzondering op de regel. 'Met mijn nieuwe single kom ik opeens voorbij op de radio, tussen bijvoorbeeld een Lily Allen. Ik ben blij dat ik gedraaid word, maar ik heb me vooral ook geschaamd voor mijn eigen nummer “Daniel“. Omdat het niet echt bij mij vond passen, ergens klopte het niet. Ik wil dan ook zeker niet dat mensen naar mijn optredens komen puur vanwege deze hit. Het is heel anders dan mijn andere nummers.' Wie op het internet rondkijkt, doelende op de Kings Of Leon-cover, ziet echter dat ze een aantal radio-optredens achter de rug heeft. 'Ach, ze vroegen aan verschillende artiesten om populaire nummers te coveren. Ik kreeg werkelijk een verschrikkelijke lijst voor m'n neus. Het enige wat overbleef was Fleet Foxes en Kings Of Leon. Ik heb toen voor het laatste gekozen en was erg blij met het resultaat. Het is overigens niet zo dat ik het heb opgenomen in m'n repertoire. Ik doe soms wel covers, maar dan moet je meer denken aan The Cure en dergelijke.'
Het blijkt overigens dat het Natasha nog altijd niet erg lekker zit: 'Iedereen denkt dat ik nu bij de groep van Britse zangeressen hoor, maar ik ben helemaal niet bezig met dingen als uitbundig feesten op tafels. Ik kom sowieso ook nooit in de stad, ik ben meer van de rustige meertjes.' Hoewel het zaterdagavond is, zit er blijkbaar geen avondje stappen in, met mij en de brunette.
Bat For Lashes
Films
Tegenover de Melkweg zit een bioscoopzaal waar ze arty-films draaien, dat lijkt me nou iets voor haar. Ze blijkt vooral gek van Steven Spielberg. “Wat? Ken je The Goonies niet. Die moet je dan echt snel gaan kijken”, vervolgens roept ze het nogmaals heel hard in mijn mp3-recorder: “The Goonies”. Het is een film uit 1985 over een groep kinderen die op avontuur uitgaan. 'Zo'n typische film dat ze allen op de fiets springen en lekker rebels gaan doen, echt op onderzoek uitgaan. Dit is overigens ook de inspiratiebron geweest voor de videoclip van “What's A Girl To Do?“, waarop ik met een groep enkel fietsend te zien ben.' Ook het op avontuur uitgaan komt overeen met haar videoclip “Prescilla“, ik heb bij thuiskomt gelijk een torrent gezocht van de klassieker.
Vakanties
Hoewel ze erg blij is met de uitverkochte zaal in Amsterdam, moet ze iets bekennen. 'Normaal zijn de zalen waar ik optreed een stuk groter, in Engeland en Amerika hebben de meeste een capaciteit van 1.700. Dat is dan vrijwel ook altijd uitverkocht, het is echt ongelooflijk.' Ze staat op het punt om een kleine tour te doen in Amerika en ik probeer een open sollicitatie te doen. 'Ik denk dat New York echt iets voor jou is, een erg jonge en hippe stad waar veel gebeurt. Het is met geen enkele stad te vergelijken. Ikzelf vind het daar overigens veel te druk. Ik ben helemaal weg van de westkust en daar treed ik dan ook regelmatig op. Ik vind Portland echt geweldig. Het is daar erg relaxed en iedereen maakt muziek. Ze zijn heel erg zoals ik ook ben', een uitspraak die ze onderstreept door te loensen en het maken van een peace-teken. Het is dan ook nog even wachten totdat ze weer thuis is en de laatste keer dat ze dat was, kan ze zich al bijna niet eens meer herinneren. 'Ik ga hierna ook een festivaltour doen, ik doe al de grote festivals in Engeland aan en ik zou het geweldig vinden om ook de rest van Europa te gaan doen. Hebben jullie een festival hier in Amsterdam?'
Bat For Lashes
Het optreden van Bat For Lashes zal vanavond iets anders verlopen dan gewend. De bandsamenstelling is namelijk grotendeels anders, maar het ligt vooral aan de instrumenten. Omdat er momenteel geen strijkers mee zijn, zullen de meeste liedjes begeleid worden door toetsen. Gelukkig is het breekbare gevoel met dank aan haar support alsnog present. 'Ik heb Caroline Weeks de gehele tour als voorprogramma, ze heeft mij vaak geholpen en dit is mijn bedankje.' Een kleine blond meisje met enkel een gitaar, ik waarschuw haar alvast voor het praatgrage publiek in Amsterdam. 'Als ze niet stil zijn, dan moeten we er maar iets van gaan zegen. Of dan geef ik ze wel wat zweepslagen vanaf het podium. Pats', aldus de schattige Natasha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven