Carolina Liar – Coming To Terms

Carolina Liar - Coming To Terms“Show Me What I’m Looking For” was al een 3FM Megahit en het hele album, Coming To Terms, was op diezelfde zender de Week-cd, dus helemaal onbekend is Carolina Liar in Nederland inmiddels niet meer. De band rond zanger/gitarist Chad Wolf werd geformeerd door de Zweedse producer Max Martin (hij produceerde o.a. James Blunt en Pink), die er ook een aantal Zweedse bandleden bij zocht. Hun bijzonder radiovriendelijke poprock klinkt bij vlagen zeer aanstekelijk: als een iets steviger versie van Keane of misschien zelfs verwanten van The Killers hebben ze waarschijnlijk maar één echt grote hit nodig om even groot te worden. Dat zou dan bijvoorbeeld “I’m Not Over” kunnen zijn, dat begint met een Blur-achtig ritme en vervolgens een aanstekelijk refrein laat horen. “Show Me What I’m Looking For”, waar een heel gospelkoor op meezingt, is weliswaar een tekstueel niemendalletje, maar dan wel eentje die direct in je hoofd kruipt en daar de rest van de dag niet meer uit komt. Kortom, niet echt voer voor avontuurlijke muziekliefhebbers, maar wel degelijk voor de vaderlandse popzenders en de programmering van Pinkpop volgend jaar. Jan Smeets, don’t say I didn’t warn you!


mij=Atlantic / Warner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top