Chooglin' – Sweet Time

Chooglin' - Sweet TimeGrappig. Zo heb ik het over Brian Olive wiens debuutalbum in de lijn van het Stones-album Exile On Main St. ligt, zo heb ik een cd in handen van een band die zijn ‘definitieve’ vorm vond door het meedoen aan een coverwedstrijd waarbij datzelfde album gecoverd werd. Ik heb het over Chooglin’, afkomstig uit Minneapolis. Chooglin’ bracht tot op heden twee albums uit, maar Sweet Time is hun debuut op Fat Possum. En ik moet zeggen, het label heeft weet wat in huis gehaald. De achtkoppige band heeft naast het redelijk standaard riedeltje: zang, twee gitaren, drums, en bas, ook een geweldige vierkoppige blazerssectie in huis. Bovendien doet op de cd ook nog een pianist/organist mee. Chooglin’ doet wat veel bands al eerder deden: ze brengen rock ‘n’ roll. Wat mij echter zeer bekoord is dat Jesse Tomlinson een krachtige stem heeft en de gitaar lekker laat ronken. De rest van de band volgt prima. Referenties lopen van MC5 tot The Dirtbombs, en van Stax tot Chuck Berry. Hier en daar lijkt er verstandig geleend te zijn van andere muzikanten, zoals de eerste gitaarriff in opener “Take Your Sweet Time” van “Gay Bar” van Electric Six. Het is echter geen kopie, want Chooglin’ speelt de ballen uit hun broek. Prima liedjes en dito opnames die de vuige randjes laten zitten doen de rest. Hier wordt een mens als ik blij en vooral energiek van.


mij=Fat Possum / Big Legal Mess / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top