Cinema Bizarre – Toyz

cinema_bizarre-toyz.jpgVroeger zongen boybands nog dingen als “You are my fire, the one desire”, of “You are my everything”. Anno 2009 is dat wel anders. “You are my fetish”, zo klinkt het in het toch al hilarisch slechte “My Obsession”. Nou, bedankt? Maar dat Cinema Bizarre een tamelijk… bijzondere band was wisten we al. Op dit tweede album – dat overigens buiten Europa volgens Tokio Hotel-recept met wat eerder werk onder de naam Bang! verschijnt – zijn er een aantal dingen niet veranderd en een aantal dingen wel. Het concept niet. Het zijn vijf heren – ‘Luminor’ heeft plaatsgemaakt voor ene ‘Romeo’ – die er nog altijd even androgyn en cosplay-achtig bij lopen, maar die ook nog altijd de muzikale talenten hebben van een krop sla en geen flauw benul hebben welke stijl muziek ze eigenlijk willen maken. Dus hebben de songschrijvers van de platenmaatschappij ze maar wat liedjes kado gedaan. Bijgevolg is Toyz minder belabberd dan de eerste plaat Final Attraction, maar nog net zo stuurloos en bijna camp. Zo is voor drie nummers die Lady Gaga-achtige autotune-zang gejat (de band was in de V.S. haar voorprogramma). Jammer dat een best redelijk nummer als “Cage” daarmee verpest wordt, en “Toyz” wordt er nóg stuitend BrokeNCYDE-lelijker door. “Erase and Replace” klinkt als The Killers-gladde-stijl, in “Blasphemy” zit dan opeens wel weer een leuke vondst: een koor, en ook het door Brian Molko meegeschreven “Hypnotized by Jane” is nog wel serieus te nemen. Erger zijn de teksten. Nummers als “I don’t wanna know if you got laid” of het eigenlijk volledig belachelijke “Je ne regrette rien”, je zult ze maar mee moeten zingen. Of de single “I came to party”, waarvan de tekst verder gaat met “you came to party, so let’s party together”. Diepgang? Je kunt ook wachten op de nieuwe Tokio Hotel, duurt nog maar een maand…


mij=Universal

14 Comments

 1. Anonymous

  haha sneu hoor, een beetje mensen afkraken terwijl je duidelijk geen verstand van zaken hebt -_-
  zoek toch een baan!
  PS; neem a.u.b. Nederlandse lessen want dit is echt heel zielig. je zinsbouw is verschrikkelijk. en waarom zouden ze één muziekstijl moeten maken?

 2. Maaike

  Ik kan me niet herinneren dat er ooit goede Boybans waren??? En Cinema Bizarre is geen Boyband! x’D
  Anno 2009 zijn er goeie bands. “Ik vind deze recensie hilarisch slecht! x’D Laat ze lekker doen wat ze zelf willen, zij durven zichzelf te zijn, en je kutn ze niet vergelijken met Tokio Hotel, die laatste gaat nu meer de kant op van Cinema Bizarre door meer elector door hun muziek te gooien! Het zijn IDD vijf heren die er nog altijd even androgyn en cosplay-achtig bij lopen! Maar ze hebben echt wel nog altijd muzikale talenten hebben wel verstand welke stijl muziek ze eigenlijk willen maken. Ze hebben een paar songs samen met songwriters van platenmaatschapijen geschreven, en ze hebben niks cadeau gekregen. Diepgang? Jha, die is er als je van de muziek houd en van de band is die er! Je kunt ook wachten op de nieuwe Tokio Hotel,? laat me niet lachen, waarom word Cinema Bizarre hiermee vergeleken? Tokio Hotel doet zogenaamd of ze een moeilijk jaar hebben gehad met uitgelekte liedjes ect.! Ik zit niet te springen om nog een maandje te moeten wachten voor het o zo domme: Humanoid.
  Ik was eerst een THfan, na zolang niks gehoord te hebben en de boys die zo veranderd zijn mag je iets verwachten, maar je krijgt niks!x’D
  Aghja ieder zijn eigen mening, en dit was mijn mening!;P

 3. Adje Cantato

  Beste Stonehead,
  Je hebt het niet goed aangepakt knul…
  Een boyband moet je recenseren vanuit de ogen van een vrouw. Als je met die instelling een natte tosti denkt te kunnen krijgen bij het bekijken van het artwork, dan is het ook uitstekende muziek.
  Simpel zat, amateur……(wink)

 4. Cinema Bizarre fan

  Jemig wat kan jij zeiken! hou gewoon je bek over cb! ze zijn fucking geweldig en daar kan jij helemaal niks aan veranderen achterlijke marokkaan die niet eens nederlands kan!!!
  ik heb ze dinsdag lekker gezien en ze waren fucking awesome gast, ga knikkeren ofzo met je boybands
  *Ongepast deel van de reactie weggeblazen door Ome Storm*

 5. Desteney

  voordat je zo een site begint, neem eerst nederlands lessen & ga daarna eens bedenken hoeveel tijd verspilling je hier in hebt gestoken? misschien dringt het dan ooit nog eens tot je door dat dit vrij zinloos is.

 6. Cinema Bizarre hater

  Ja Storms, foei!!! Desteney heeft helemaal gelijk: beetje in 2002 een weblog beginnen met als enige reden om uiteindelijk in 2009 een beetje de nieuwe prut-CD van Cinema Bizarre af te kraken. Vind je dat ook niet een beetje zonde van je tijd?

 7. Desiree

  wtf
  bedoel als je zelf geen muziek maakt moet je ook geen commetaar leveren op een ander
  ej bent gewoon jaloers dat hun het wel kunnen \
  terwijl jij alleen thuis zit zonder vrienden enz..
  zielig hoor
  voel je je nu beter
  nu je een ander afkraakt??
  en NEeem nederlands lessen
  jezus jij bent echt gewoon zielig
  gaje eigen leven even lekker afkraken
  en trouwens hun zijn beter dan jou
  Losser….
  doeg
  have a Great Day “Xxx”

 8. @Desiree:
  Ik maak zelf wel muziek. CD uitgebracht en zo…
  En bovendien schrijf ik recensies voor File Under.
  Mag ik van jou dan wel commentaar leveren op een ander?
  Geef je toestemming even door als je wilt, dan doe ik dat in dit geval meer dan graag!

 9. vonx

  Dit alles is vrij, euh, Bizarre! Schrijven de tieners van 2010 nou expres zo slecht of zijn ze echt zo dom gemaakt door decennia onderwijsbezuinigingen? Ik kan wel janken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top