Ian Hunter – Man Overboard

Ian Hunter - Man OverboardMocht je denken: ‘Waar ken ik die naam Ian Hunter ook alweer van?’, dan help ik je even. Zijn grootste wapenfeit is namelijk dat hij het opperhoofd was van de Engelse band Mott The Hoople (1969-1974). En die moet je kennen van het nummer “All The Young Dudes”, dat overigens geschreven werd door David Bowie. Verder moet ik eerlijk zeggen dat ik geen enkel liedje ken van deze glamrockband, maar als ik de bijgesloten bij zijn cd Man Overboard moet geloven zijn ze fantastisch. Dat ik die nummers niet ken lijkt me overigens geen nadeel, want met glamrock heeft Man Overboard niets te maken. Dit is namelijk een gedegen singer-songwriteralbum in de lijn van werk van Tom Petty en Bob Dylan. Het album is geproduceerd door Hunter zelf en Andy York, lid van de band van John Mellencamp. En dat was niet zo’n goede keus, want wat een flauwe productie. De stem is wat boven de muziek gezet en de muzikanten worden min of meer gedegradeerd tot een geluidsbrei waar zij juist wat extra punten hadden kunnen scoren voor Hunter. De liedjes vind ik namelijk nogal cliché en ook al is de stem van Hunter niet vervelend, deze is ook weer niet heel bijzonder. Het is jammer dat Hunter in zeventig levensjaren niet wat meer wijsheid heeft opgedaan. Het is niet anders: volgende keer beter.


mij=New West / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven