Intentions – Place In Time

Intentions - Place In TimeDe afgelopen jaren ben ik heel wat Nederlandse prog van niveau tegengekomen. Een opvallende release was die van het Groningse Freestone, dat een zeer poppy soort prog ten gehore bracht. Het zal iets in het Groningse water zijn, want stadgenoten Intentions bewegen zich in hetzelfde gebied. Ook zij hebben er ruim de tijd voor genomen (drie jaar!) en ook bij hen betaalt zich dat uit. Intentions maakt echte liedjes, die in verschillende stijlen overeind zouden blijven. Ze hebben echter gekozen voor een proggy uitwerking, met doorgaans bescheiden en toch zeer aanwezige gitaarpartijen, fraaie toetsenpartijen en voor progbegrippen veel ruimte tussen de instrumenten. Zanger Roelof Beertink heeft een aangename stem en weet zijn partijen gevarieerd te houden. Wat het meest opvalt aan deze cd is dat er hoorbaar veel werk inzit, zowel in de songs en de arrangementen als in de productie. Verwacht echter geen over elkaar heen tuimelende breaks, minuten durende solo’s of overgangen van zacht naar versterker-op-elf. Intentions bouwt de songs rustig op en is niet van de grote gebaren. Dat betekent niet dat het allemaal braafjes doorsukkelt, er zit voldoende variatie en dynamiek in, maar Dream Theaterstrapatsen zitten er niet in. Denk eerder aan Porcupine Tree of het eerder genoemde Freestone. Aardig weetje: Intentions heeft deze cd gefinancierd door aandelen uit te geven. Ze moeten er 2400 verkopen om de aandeelhouders quitte te laten spelen. Het mooie is dat u het niet voor de aandeelhouders hoeft te doen: u krijgt er een verdomd aardig schijfje voor terug. In Groningen kunt u naar de platenzaak, maar anders kan bestellen bij de band ook.


mij=Eigen Beheer

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven