HEALTH – Get Color / Die Slow remixes

health-get_color.jpgHealth maakt geen muziek, Health maakt een ervaring. Liedjes TCHQQQYVZZV uit geluidsexplosies, onnavolgbare ritmes, zuigende KCHCHHCHCHHHHHHHHHHH echo’s, v e r n i e t i g e n d e noise en – nieuw op dit tweede album: bindende melodielijnen, enigsZZZZZZZZ Z Z Z ZZzins thematische zang en de helderdere productie. Er zijn TCH TCH TCH TCH TCH TCH TCH genoeg bands die dit soort noise ook maken, maar wat HLATHEHAEHEHT TT T TTHH (zo) (spannend) (maakt) (is) (de) (timing) (van) (de) (rust) (daartussen). Het geheel LQIGEGVQKAHSFQWU lijkt nét niet agressief genoegQPHGPQ GQP HGP en daarom draai je de KQHQ QHK vo lu me knop ei gen lijk van zelf ste e e e eeds hoger. De ‘kort maar heftig’-aanpak van QKHHQK nummmmmmers als “Death+” of “In Heat” QUG KWFGGGWGGG GK smeekt erom. Noiseband van het jaar, wat mij betreft. En ga die QPJFTSSHCHCHHHHCH optredens zien! Als je health je lief is: neem wel oordoppen mee.
health-die_slow.jpgEr is nog geen officieel remixalbum van Get Color zoals van het eerste album (dat erg goed geslaagd was), maar al wel een drietal remixes van single “Die Slow”. Daarvan verwacht ik dezelfde heftigheid, agressie of in elk geval originaliteit als bij het origineel – en voor mijn part maakt de remixer in kwestie er dan verder een mazurka van. Nou, helaas: de Pictureplane-remix doet me niks en de Tabacco-remix probeert het originele geluid zonder veel eigen inbreng te digitaliseren. Wel een goeie bak natuurlijk om ‘Tabacco’ (wie het ook moge zijn – ik kan geen link vinden) Health te laten remixen. en de Zombie Zombie-remix doet iets aardigs met synths en bongo’s, maar de geluidseffectjes lijken vooral iets aan te kondigen wat uiteindelijk nooit komt. Kon echt beter.


mij=Lovepump United / V2

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top