Moke – The Long & Dangerous Sea

Moke - The Long & Dangerous SeaTijdens afgelopen Lowlands lieten de heren van Moke alvast wat nieuwe nummers los op het toegestroomde publiek. Een echte muziekcriticus zul je hier overigens niet gezien hebben. Alle Nederlandse artiesten die in het thuisland succes hebben en het goed doen in het buitenland, lijken automatisch zwart te worden gemaakt. Zo ook de band Moke. Wie ze wel onder hun vrienden kunnen schikken zijn bijvoorbeeld Matthijs van Nieuwkerk en Karl Lagerfeld, maar ook fotograaf Anton Corbijn. Hij schoot onlangs namelijk de hoesfoto voor hun tweede album, waardoor de Amsterdammers zich mogen scharen in het rijtje van U2, Depeche Mode en Joy Division (al schijnen er dan weer Corbijn-fans te zijn die zich ergeren aan de toegevoegde streep volgens een reactie hier). Het schijfje heet overigens The Long And Dangerous Sea, bevat tien nummers en duurt veertig minuten. Niet veel anders dan de voorganger en hetzelfde geldt helaas ook voor de muziek. Hoewel de heren flirten met een viool, cello, franse hoorn, trombone, saxofoon en trompet, is het resultaat niet erg spectaculair. Het nummer “Switch” springt er wel uit doordat het je goed weet te pakken, wat de overige nummers helaas niet voor elkaar krijgen. Het maken van een tegenvallend album is nog één ding, maar wedden dat we ze in 2010 weer op elk festival tegen zullen komen?


mij=PIAS

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top