J Tillman – Year In The Kingdom

J. Tillman - Year In The KingdomEr zijn niet veel artiesten die zo productief zijn als Fleet Foxes-drummer Josh Tillman. Begin dit jaar nog bracht hij Vacilando Territory Blues uit, in april begon hij met de opnames voor een nieuwe cd, en twee weken later had hij deze nieuwe plaat, Year In The Kingdom, uitgepoept. Deze maand verschijnt de plaat ook daadwerkelijk, vergezeld van een tour die hem onder andere naar Bitterzoet in Amsterdam brengt. Vergeleken met zijn vorige cd is Year In The Kingdom nog wat verstilder: zeer subtiele drums en verder enkel zijn stem en wat snaar- en strijkinstrumenten. Het geluid is prima: met je ogen dicht is het net of Tillman speciaal voor jou naast je is komen zitten om een liedje te zingen. Hij vertelt je dan zijn persoonlijke verhalen over zijn eigen leven en liefdes, soms meer gedichten op muziek (“Crosswinds” bijvoorbeeld) dan alleen liedjes, en als luisteraar voel je je haast verplicht om die intieme ontboezemingen niet te verstoren door het getik van je toetsenbord of een slokje van je thee. Wie een of meer van zijn vijf vorige cd’s al kent, hoeft van Year In The Kingdom niets nieuws te verwachten, maar weet ook dat hij kwaliteit voorgeschoteld krijgt.


mij =Western Vinyl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven