Les Terribles – Ils Sont Formidables!

les_terribles-ils_sont_formidables.jpgKing Khan komt deze week weer in ons land optreden met The Shrines, en dat is goed nieuws. De kaartjes zijn al gekocht in huize Ewie. Als ik lees dat Zijne Koninklijke Hoogheid meedoet op Ils Sons Formidables! van Les Terribles dan ben ik uiteraard zeer benieuwd naar dit resultaat. Van fijne garagerock in de ruimste zin van het woord, kan ik geen genoeg krijgen. Zijn bijdrage blijft echter beperkt tot twee van de veertien tracks. De rest doet de vijfkoppige band uit Parijs op eigen kracht. Garagerock dus, met voornamelijk Franstalige teksten. De klanken hebben een sterke sixties-achtige sfeer inclusief een kek orgeltje, maar zijn wel degelijk van nu. Opvallend is dat ze een zangeres hebben, maar waar de productie al wat vlakjes is, daar weet zij het geheel niet naar een hoger plan te trekken. Er is nog wel een van de vier heren die af en toe wat meezingt, maar dat is wat mij betreft te sporadisch. Maar daar is natuurlijk nog wel King Khan en dat hij kan zingen ,dat wist ik uiteraard al, maar zijn bijdrage is me te beperkt. Een album met veel kansen, maar waar net wat teveel naast het doel geschopt wordt. Een nieuwe trainer voor de productie, misschien eens kijken naar het speelsysteem en dan komt het vast wel goed. Maar de titel Ils Sons Formidables! Lijkt me wel erg hoog gegrepen.


mij=Screaming Apple / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top