Mew – No More Stories/Are Told Today/I'm Sorry/They Washed Away//No More Stories/The World Is Grey/I'm Tired/Let's Wash Away

Mew - No More Stories/Are Told Today/I'm Sorry/They Washed Away//No More Stories/The World Is Grey/ISoms kunnen zogenaamde tapecirkels of ‘battle of the bands’ heel handig zijn: dankzij zo’n battle met andere muziekliefhebbers, waaronder eentje uit Noorwegen, leerde ik vorig jaar de Deense band Mew kennen. Hoewel ze al bijna 15 jaar bestaan, had ik nog niet eerder van ze gehoord, en dat is best opvallend, want voor een mix van indie en progressieve rock ben ik altijd wel in. Na het beluisteren van Frengers (hun doorbraakalbum) was ik verkocht, en nu is er dus een nieuwe plaat met een te lange titel om te onthouden (en de tekst van het nummer “Hawaii Dream”). Waar veel bands in de loop der jaren vooral toegankelijker lijken te worden, lijkt Mew het tegendeel te doen. Zo klinkt opener “New Terrain” direct heel vervreemdend, maar dat blijkt een reden te hebben: het is grotendeels een backwards track, die dus achterstevoren gedraaid een nieuw nummer onthult, “Nervous”. Knap staaltje. Zoals ook het epische “Cartoons and Macrame Wounds” dat is. Ook op deze cd weet Mew hun constant hoge niveau, maar ook de aandacht vast te houden, door de afwisseling van ingewikkelde stukken muziek met heerlijk in het gehoor liggende liedjes. Voor wie kan wennen aan de ijle zang van Jonas Bjerre valt er weer veel spannends te ontdekken in dit kleine uur aan afwisselende en progressieve rock. Het best bewaarde geheim van Denemarken?
File Under gaf ism Sony enkele exemplaren weg van deze cd met veel te lange titel. Daarvoor ben je nu dus te laat.


mij=Sony

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven