Reigning Sound – Love and Curses

Reigning Sound - Love and CursesWij van File Under hebben tot op heden weinig woorden vuil gemaakt aan Reigning Sound. De enige die er ooit iets over zei was ondergetekende en dat was niet positief. Ik schreef in een stukje over het comeback-album van Mary Weiss namelijk dat hun voorman teveel ruimte kreeg bij de productie en over de drummer van de begeleidingsband van haar, Reigning Sound dus, was ik ook al niet positief. Dat er hier verder niets te lezen was over deze Amerikanen was niet vreemd. Dit is namelijk hun eerste album sinds 2004. Of eigenlijk kan ik beter zeggen het eerste album van Greg Cartwright met een geheel nieuwe band. Zijn oude heeft hij namelijk door een verhuizing ingewisseld voor een nieuwe. Reigning Sound is een oud stel sixties garagerockers. Ik vind de stem van hun voorman prettig rauw. Ik moet wel aan Phil Lynott denken. Ook de tonen die de organist produceert vind ik prettig, maar ik heb dan ook een zwak voor dit instrument. Over de drummer heb ik mijn mening echter nog niet bij kunnen stellen. Ik vind hem toch wel de zwakke schakel. Blijft dat Love And Curses prima te verteren is en dat ik doordat ik in tegenstelling tot het album van Mary Weiss weinig verwachtingen had een meevaller.


mij=In the Red / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven