Sparklehorse + Fennesz – In The Fishtank 15

Sparklehorse + Fennesz - In The Fishtank 15Al sinds 2002 stuurt distributietoko Konkurrent met enige regelmaat bands een paar dagen een hok in om muzikaal met elkaar de degens te kruisen. Dit heeft al vele geslaagde samenwerkingsverbanden opgeleverd. Voor de vijftiende editie hebben ze weer twee kloeke namen opgetrommeld: wazige indiesnuiter Sparklehorse en laptop staarder Fennesz. Zo op het eerste gezicht leek me dat niet de meeste logische combinatie, maar toen ik er wat langer over nadacht, was het eigenlijk helemaal niet zo raar. Beiden blinken immers uit in minimale liedjes en de kleine kraakstem van Mark Linkous is natuurlijk uitermate geschikt om langs de elektronische denkpatronen van Fennesz te leggen. De liedjes waarin Linkous zingt zijn dan ook het meest gewone liedjes en daardoor waarschijnlijk ook de meest aansprekende tracks. Vooral de abstracte lullaby “Goodnight Sweetheart” prikkelt aangenaam. Toch is het openingsstuk “Music Box Of Snakes” waarin de twee instrumentaal elkaar aan de slag gaan en elkaar aftasten met cello’s, gitaren, piano en een bak elektronica het boeiendste steekspel. Grappig is ook dat beide heren een naar henzelf vernoemd gitaarstuk afleveren. Ik had achter Fennesz nooit zo een gitarist gezocht, en wat hij laat horen in het akoestisch “Christian’s Guitar Piece” is zeker niet beroerd. Al valt het wel in het niet bij “Mark’s Guitar Piece” waarin zijn knisperende elektronica dienend is.


mij=Fish / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven