Steven Wilson – Insurgentes RMXS

Steven Wilson - Insurgentes RMXSSteven Wilson is een open minded muzikant die niet schuwt om zich open te stellen voor invloeden van derden. Het verbaast me dan ook niets dat hij de tracks van zijn eerst echte solo-cd ter beschikking stelde aan door hem gewaardeerde muzikanten om ze eens goed door de mangel te halen. Daarvoor nodigde hij niet gelijk de meest voor de hand liggende mensen uit. Dat Fear Falls Burning een duit in het zakje mag doen, dat verbaast me niet, dat mannen als Pat Mastelotto (King Crimson) en David Andrew Sitek (TV On The Radio) en de hiphoppers van Dälek een bijdrage leveren wel. Bijzonder aan het hele project is ook dat Wilson de track “Abandoner” beschikbaar stelde via zijn website en iedereen die maar wilde een remix mocht leveren. Dat resulteerde in 200(!) puike inzendingen waarvan de Dance Macabre Mix uiteindelijk als winnende op deze cd beland is. Het geeft een heel andere blik op het nummer dan de Engineers-remix die ook op deze mini-cd (zo noemt Wilson het ondanks het feit dat NSRGNTS RMXS 38 minuten lang is) staat. Een terechte winnaar blijkt bij beluistering. Omdat het Wilson blijkbaar goed bevallen is, die inbreng van wildvreemden, heeft hij nu weer een prijsvraag uitgeschreven. Dit keer om videoclip op te nemen van bij de sterke David A. Sitek mix van “Harmony Korine” waarmee de cd opent. Ik zou zeggen: grijp je kans.


mij=Kscope / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven