Tusks – Tusks (EP)

Tusks - Tusks (EP)Er was even onduidelijkheid over Tusks: hun gelijknamige EP verschijnt hier pas ergens tegen het einde van dit jaar, maar waarom is er dan nu toch al een recensie-exemplaar beschikbaar? De oplossing: de EP bleek aan de andere kant van de oceaan al ruim een jaar te verkrijgen (en dankzij internet eigenlijk ook hier in Europa al wel), vandaar dus. Het is een beetje veel moeilijkdoenerij over nog geen 25 minuten aan muziek, maar ik ben wel blij dat Tusks nu ook officieel hier verschijnt, want deze EP is een prima in het gehoor liggende en toegankelijke plaat. Deze Canadezen, ooit actief in de bands Wooden Stars en Kepler, maken heerlijk zomerse, melodieuze popliedjes met pakkende refreinen in de stijl van bijvoorbeeld The Lemonheads, met hier en daar wat meer groovende rock (“The Grieving Game”) en een prima zanger. Klinkt simpel, en dat is het ook. Waarom immers moeilijk doen als het makkelijk kan? Eenvoudige maar goede popmuziek als deze wordt immers veel te weinig gemaakt. Ik gok dat deze plaat geen echte doorbraak gaat betekenen voor Tusks, omdat hij te kort is om er echt verslaafd aan te raken, maar het is wel een prima introductie tot een later te verschijnen volledig album, en daar kijk ik dan ook reikhalzend naar uit.


mij= White Whale / 5ive Roses / Import

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven