The Paper Chase – Someday This Could All Be Yours Vol. 1

The Paper Chase - Someday This Could All Be Yours Vol. 1De titel van deze nieuwe cd van The Paper Chase is misleidend. Ik dacht althans in eerste instantie dat ik hier te maken had met een verzamelding dat het eerste uit een rij was. Dat laatste klopt, het eerste niet. Someday This Could All Be Yours Vol. 1 zal in 2010 een vervolg krijgen in de vorm van Vol. 2. En dat is wel iets om blij van te worden. Ten eerste omdat Vol. 1 daardoor niet te lang duurt, maar vooral ook omdat het een album wordt om naar uit te kijken. Aan het beluisteren van deze cd heb ik namelijk flink wat plezier beleefd. En dat ondanks het feit dat de band uit Dallas op deze vijfde de ene na de andere natuurramp over je heen stort. Tekstueel gezien dan. De tracks voorspellen al zoiets met niet echt opbeurend klinkende titels als “I’m Going To Heaven With Or Without You (The Forest Fire)” en “What Should We Do With Your Body (“The Lightning”). Tien rampen in tien songs krijg je als luisteraar voorgeschoteld. Gelukkig is de muziek wél iets om vrolijk van te worden. Althans als je houdt van snedige indierock waarin experiment hand in hand gaat met melodie. The Paper Chase doet wat dat betreft wel af en toe denken aan Modest Mouse, maar klinkt op Someday door de gekozen macabere thematiek een stuk fatalistischer. Laat dat maar aan John Congleton (overigens ook producer van de cd van Drive Like Maria) en zijn mannen over.


mij=Kill Rock Stars / Southern / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven