The Pepper Pots – Now!

The Pepper Pots - Now!Spanje is voor mij onbekend terrein. En dan heb ik het niet over muziek alleen hoor, ik kom er nooit, ken het niet, denk er nimmer aan, niks. Maar nu ben ik toch wel blij verrast door klanken die uit het Spaanse naar mij toe zijn gekomen. Het elftal musici genaamd The Pepper Pots, afkomstig uit Girona, kende ik al van hun leuke rocksteady versies van sixties klassiekers als “Be My Baby”, maar op hun derde album Now! heeft de groep een indrukwekkende stap voorwaarts gemaakt. Geïnspireerd door de Motown knallers en de Northern Soul stampers uit de magische jaren zestig is dit een album dat zich moeiteloos mag meten met de groten van weleer. Geproduceerd door Binky Griptite worden de eigen composities swingend en smaakvol gebracht. Spectoriaanse glockenspiel en tamboerijn-erupties worden niet geschuwd in de ijzersterke opener “Real Tru Love”. Jamaicaanse ritmes komen hier en daar gelukkig ook nog wel om de hoek kijken zoals in het heerlijke “Dream Guy”. Het zingende drietal Adriana, Merce en Marina meten met hun messcherpe en soulvolle solo- en samenzang zich op dit album moeiteloos met namen als Martha Reeves, the Surpremes, the Fascinations en al die andere groten. Een feestje voor iedereen die ongecompliceerd de voetjes wil laten schuiven op soul met een Spaanse hoofdletter S.


mij=Black Pepper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.