Vivian Girls – Everything Goes Wrong

Vivian Girls - Everything Goes WrongHun debuut-ep namen de Vivian Girls op in drie dagen tijd. Best logisch dus dat ze hun debuut-cd (die ongeveer twee keer zo lang duurt als de cd) in krap zeven dagen tijd opnamen. Waarom zou je iets veranderen als het juichend ontvangen is door de buitenwacht en je misschien zelf ook wel niet beter kunt? Het recept is van de liedjes op Everything Goes Wrong is dan ook voor spat cent veranderd, al duren ze gemiddeld wel net iets langer. Het trio uit Brooklyn trekt het gas dus flink open en de rommelende riffs vliegen je dus weer ongenadig ongecontroleerd om de oren. Maar dat in combinatie met de net wel deugende koortjes (overigens net wat minder frequent aanwezig dan op de ep) maakt de drie nou juist zo aller-charmantst. Alleen al om de huppeldrum in “Double Vision” of de galmende koortjes in “You’re My Guy” zou je al een zwak moeten krijgen voor deze dames. Als je dat al niet kreeg van het groezelige, maar toch spitsvondige gitaarspel van Cassie Ramone, die geen Yngwie is natuurlijk, maar wel dondersgoed weet hoe ze haar gitaar moet mishandelen. Dat Vivian Girls het een tempootje lager ook kunnen bewijst het afsluitende “Before I Start To Cry”, dat bij mij steeds weer herinneringen oproept aan The Pixies. Maar dan vanzelfsprekend wel een rommelige lo-fi-variant.


mij=In The Red / Konkurrent

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top