Sea Sick / Vivian Girls / The Areola Treat

Sea-Sick_Self-Titled-EP.jpgHet hoesje van Sea Sick‘s debuut-EP voorspelt al wel zo ongeveer wat je voorgeschoteld gaat krijgen de komende vijfentwintig minuten. Psychedelische kleurpatronen over een vage foto van de drie bandleden, waarbij opvalt dat drummer Sam Levin maar vast zijn shirt uitgetrokken heeft (zweten gaat hij toch), toetsenist Geoffrey Lee zich maar wat prettig voelt in zijn hippiejurk en frontvrouwe Jasmine Golestaneh (die haar kledingstijl in een interview ‘a semi-catastrophic accident‘ noemde) probeert op te stijgen om te gaan vliegen. Nou, zo klinken de zeven tracks op deze EP dus. Zweverige, psychedelische down-tempo rock, die aanvoelt als dikke lagen mist. Qua vergelijkingsmateriaal kom ik niet verder dan een intrigerende mix van Siouxie met veelvuldig aanwezig het dreinende orgelgeluid van The Doors in de nummers en een toefje Nico om het af te maken. Hoogst intrigerend.
Vivian GirlsDan zijn de drie dames die samen Vivian Girls vormen een stuk gemakkelijker. Die maken op hun debuut op In The Red-Records gewoon rommelige noisepop. Dat mag je dan misschien doen denken ‘da’s niet de moeite waard dus’, maar dan doe je ze absoluut tekort. Alleen al hoe het drietal Kickball Katy, Cassie Ramone en Frankie Rose haar koortjes en samenzang aan elkaar rommelt als een noisy variant op de Shangri-Las is al charmant genoeg om eens even wat van ze te gaan beluisteren. In hun liedjes echoën duidelijke sympathieën voor zowel Velvet Underground als My Bloody Valentine. Het is rommelig en soms bijna vals en uit de maat, maar dat wordt gecompenseerd door alles ontwapende vrouwelijke charme en nonchalance.
the_areola_treat-eNonchalant en charmant, die vlieger gaat voor het Maltese (!) kwartet The Areola Treat, die spelen drieëntwintig minuten zo straks een ehm ehm tiet! Dat verklaart ook gelijk mooi de naam van dit door de volgende de overlevering woest aantrekkelijke Lisa Micallef Grimaud aangevoerde viertal. Nu de snotapen van Be Your Own Pet de handdoek in de ring gegooid heeft, kan The Areola Treat mooi die handschoen op pakken en op hun plekje aanschuiven. Al gaat The Areola Treat wel meer de kant op van een interessante mix van Sonic Youth en The Yeah Yeah Yeahs, ze stralen in alles de kenmerkende energie van Be Your Own Pet uit. En als ze dan in een nummer als “Kearouac” zelfs wat No Doubt-erigs over zich heen krijgen, dan nog blijft het venijnig bijtend. Volgens mij moet dit op het podium een overrompelende ervaring zijn. Helaas is volgens hun MySpace-site het enige optreden dit jaar nog in Bugibba en dat ligt inderdaad op Malta. Hmm, ik zoek nog een bestemming om wat Vitamine E te tanken. Misschien moeten we dat maar eens combineren dan.


mij=Eigen Beheer & In The Red / Konkurrent & Kinky Star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top