Misery Index – Traitors

Misery Index - TraitorsNee, dit is niet de nieuwe naam voor de AEX-index, alhoewel daar natuurlijk wel genoeg Traitors zitten. Of ben ik nu in de war met traders? Hmm, dat zal elkaar wel niet zoveel ontlopen. Anyway, Misery Index is dus een deathmetal-band uit Baltimore met wat ex-leden van Dying Fetus en dit is hun derde volledige cd. Was hun vorige release nog een ongeleid projectiel waar het even duurde voordat de structuren kwamen bovendrijven, deze keer is het meteen bij de eerste keer luisteren raak. Wat een subliem album is dit geworden. Ik heb sterk het idee dat de deathmetal een grotere rol is gaan spelen. De hardcore-invloeden hoor je nog wel terug, zeker in de zang en de maatschappijkritische teksten, maar de grind is wat op de achtergrond geraakt. Dat is echter helemaal niet erg. Vooral door alle groovende passages blijf ik maar op repeat drukken. Alsof er bewust wat is beknibbeld op techniek. Niet dat mannen niets kunnen, integendeel. De balans is alleen beter. Luister maar eens naar “Ghosts Of Catalonia” of de genadeloze beuker “Occupation” en u begrijpt wat ik bedoel. Topper blijft voor mij het ongemeen aanstekelijke “The Arbiter”, dat ik gewoonweg niet uit mijn kop kan krijgen. Het hele album is for the time being hier te streamen, dus laat deze kans niet aan u voorbij gaan. Genot verzekerd.


mij=Relapse / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven