Madison Violet – Caravan

Madison Violet - CaravanLaat je niet in verrassen door het hoesje: Madison Violet heeft niets met gothic uit te staan, zelfs niet met iets wat in de verte de country-variant genoemd zou kunnen worden, country-noir. Het Canadese duo Brenley MacEachern en Lisa MacIsaac brengt op folk gebaseerde poppy countryliedjes. Goedbeschouwd kan Caravan als hun debuut gelden, want hun in 2004 uitgebrachte eersteling Worry the Jury verscheen onder de naam Madviolet. Sinds die tijd hebben ze zo’n beetje non-stop de wereld rond getoerd. Tussendoor namen ze even pauze om in Brisbane, Australië Caravan op te nemen. In, jawel, een caravan. Een originele Morton Caravan uit 1965, zo vermeldt de bio trots. Hun muziek heeft overigens niet veel met de jaren zestig uit te staan. Hun songs klinken relatief tijdloos, gebaseerd ze als ze zijn op folk en country. De stemmen van de dames klinken prachtig, ze hebben een keur aan muzikanten om zich heen verzameld, maar helaas een gebrek aan sterke liedjes. Een aantal tracks (“I’m Your Lady”, “Way Past the Hour”, “Thievin’ Love”) blijft hangen, maar het merendeel gaat het ene oor in, het andere oor uit. Intussen is in Canada al een derde cd uitgebracht en toeren ze samen met Ron Sexsmith (die ook al hielp bij hun debuut). Wellicht dat ze van hem leren hoe je pakkende liedjes maakt, dan komt het ongetwijfeld nog wel goed met deze twee – ik geef toe – intrigerende dames.


mij=Big Lake / India Records / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top