Wavves – Wavves

wavves-wavves.jpgMocht je het album Wavves van de ‘band’ Wavves uit San Diego in de kast hebben staan dan heb je deze vast op vinyl aangeschaft of de cd uit Amerika geïmporteerd. Wavves is nu namelijk voor het eerst op cd uit in Europa, de originele release is van vorig jaar. Het kan ook nog zijn dat je Wavvves (met drie keer een v) in huis hebt, het is dan de echter de dit jaar verschenen ep. Maar dit is dus niet dezelfde release. Achter Wavves zit Nathan Williamson en hij maakt muziek waar je zogezegd tegen moet kunnen. Ik maak hier in huis in ieder geval geen vrienden met deze bak herrie. Om het meer in muziektermen te houden hou ik het op lo-fi noise met een punkrandje. In het bijgesloten verhaaltje wordt o.a. de naam van No Age genoemd. Ik moet echter ook veel denken aan de tachtiger jaren met bands als Pixies (de gitaarliedjes), The Jesus and Mary Chain (distortion) en Sonic Youth (noise). Hij bespeelt gitaar en drums en er zijn wat grappen uitgehaald met zijn stem zodat het lijkt alsof er een hele band staat. Op het podium is Wavves inmiddels een tweetal dat eerder dit jaar in Barcelona het even niet meer met elkaar kon vinden, ook niet meer met het publiek trouwens. Drugs waren de oorzaak. Hij lijkt er weer bovenop, want ik heb hun naam voorbij zien komen bij de speeldata. Neem dan wel je oordopjes mee, want herrie blijft het. En mocht je iemand mee willen nemen, check dan eerst even of deze muziek wel gewaardeerd wordt. Bijvoorbeeld met deze cd die mij steeds beter bevalt.


mij=Fat Possum / Bertus

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven