Wild Beasts – Two Dancers

Wild Beasts - Two DancersEen heel raar geval, dit tweede album van Wild Beasts. Vorig jaar verscheen het debuut Limbo, Panto, dat al opviel vanwege de opvallende falsetstem van zanger Hayden Thorphe. Zijn stem is op Two Dancers ook weer geluidsbepalend en ik ben er na vele luisterbeurten nog steeds niet achter of ik zijn stem gruwelijk mooi of gewoon gruwelijk moet vinden. De band houdt ervan luisteraars op het verkeerde been te zetten en dat is ze in mijn geval prima gelukt. Zelden zulke gemengde gevoelens gehad bij het beluisteren en beoordelen van een plaat. Je wilt het eigenlijk niet mooi vinden, het is bijna onnatuurlijk om te genieten van Thorpe’s stem. De muziek van Wild Beasts is bovenal onnoemelijk knap en bijzonder origineel. Vooral de nummers waarop de falsetto van Thorpe tegengas krijgt van de warme, donkere stem van bassist Tom Fleming zijn uniek. Luister bijvoorbeeld eens naar de schitterende nieuwe single “All the King’s Men”. De begeleiding is swingend en ingetogen ritmisch en laat volop ruimte voor de vocale acrobatiek van Thorpe en Fleming, de twee dansers die op dit tweede album een uitvoering geven die onnavolgbaar is. Dit album zou wel eens het grote onbegrepen meesterwerk van Wild Beasts kunnen worden. Vreemder dan dit hoor ik ze niet vaak.


Mij=Domino / Munich

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven