Bombay Bicycle Club – I Had The Blues But I Shook Them Loose

Bombay Bicycle Club - I Had The Blues But I Shook Them LooseDe BBC is sinds kort niet alleen meer de publieke omroep van Engeland, maar ook de afkorting van een relatief nieuwe Engelse band genaamd Bombay Bicycle Club (genoemd naar een bekend Indiaas restaurant in Londen, dus vergis je niet in de url). Deze bijzondere naam trok direct mijn aandacht bij het speuren naar nieuwe muziek, evenals de albumtitel, I Had The Blues But I Shook Them Loose. Deze jonge Engelsen zijn niet alleen creatief met naamgeving, maar ook op muzikaal vlak. Er zit genoeg Britpop in hun muziek om herkenbaar te klinken (“Cancel On Me” klinkt erg Brits, met invloeden van Editors), maar daarnaast klinken ze ook gewoon lekker eigen, zoals in “Magnet”. En dat ligt niet alleen aan de onconventionele, licht-trillende zang van Jack Steadman. Folky akoestische afsluiter “The Giantess” laat horen dat de band tot meer in staat is dan rechttoe-rechtaan popsongs te maken. Jonge mensen die net de live-muziekscene aan het ontdekken zijn, vinden in deze cd vast precies dat waar ze naar op zoek zijn: levendigheid, brutaliteit en herkenning. Het album kent dan ook weinig zwakke punten, maar wordt helaas ook nergens buitengewoon boeiend. Voor muziekliefhebbers die al wat langer meedraaien, is Bombay Bicycle Club gewoon weer een fijne nieuwe loot aan de Arctic Monkeys-en-consorten-boom.


mij=MMM / Island / Universal

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven