Bad Lieutenant – Never Cry Another Tear

Bad Lieutenant - Never Cry Another TearNew Order is dood. Lang leve Bad Lieutenant. Toen het in 2007 na jaren kibbelen dan toch eindelijk tot een smerige scheiding kwam tussen bassist Peter Hook en voorman Bernard Sumner was duidelijk dat er geen nieuw werk van New Order meer zou komen. Beide heren gingen meteen aan het werk met nieuwe projecten. Hook is druk met allerlei Factory-gerelateerde initiatieven en het debuut van zijn gelegenheidsband Freebass. Sumner ging met ex-Marion gitaristen Phil Cunningham en Jake Evans aan de slag, met als resultaat Never Cry Another Tear. ‘This album is very important to me’ aldus Sumner in de bio. Zeker gezien deze opmerking is het onbegrijpelijk en eigenlijk onvergeeflijk dat zijn teksten opnieuw van een ongezien laag niveau zijn. De stuntelige rijmelarij van Sumner die in het recente werk van New Order ook al regelmatig de kop opstak, bereikt bij Bad Lieutenant een nieuw dieptepunt. Het is een smet op een verder uitstekende plaat. Veel ruimte wordt gegeven aan de zang van Jake Evans, die op de laatste twee nummers zelfs alle zang voor zijn rekening neemt. Het nummer “Shine Like the Sun” begint als een kruising tussen New Order’s “Love Vigilantes” en een Echo & the Bunnymen-deuntje met de zang van Elbow‘s Guy Garvey en op de prachtige afsluiter “Head into Tomorrow” lijkt John Squire op gitaar mee te doen. Verder doen de nummers op Never Cry Another Tear toch vooral denken aan het geluid van het zwaar ondergewaardeerde Electronic, Sumner’s eerdere project met Johnny Marr. Zonder Hook lukt het dus prima. Wie zal er nu nog een traan laten om New Order?


mij=Cooking Vinyl / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven