David Bazan – Curse Your Branches

David-Bazan_Curse-Your-Branches.jpgDavid Bazan kreeg een boel naar zijn hoofd toen mensen eens goed naar de teksten van zijn band Pedro the Lion gingen luisteren. Bazan bleek christen en daar nog voor uit te komen ook! Na vier albums die meer dan de moeite waard zijn (dankzij of ondanks hun christelijk-religieuze inslag) bestaat Pedro the Lion officieel niet meer. Curse Your Branches is de eerste full-length van David Bazan en eerlijk gezegd is er niet zo heel veel veranderd. Het kan dan zo zijn dat hij zijn geloof afgelegd heeft, zoals ik hier en daar lees, zijn obsessie met goed en kwaad blijft. En op het gevaar af dat ik hier een ernstige vorm van hineininterpretieren beoefen, Bazan heeft nog wel iets te zeggen over de manier waarop er naar zijn geloof gekeken wordt: ‘Red and orange, or blue and yellow / In which of these do you believe? / If you’re not sure right now, / Please take a moment / I need your signature before you leave.’ Nou interesseert het mij niet in het minst waar een muzikant in gelooft, zolang zijn muziek maar in orde is. En daar is bij David Bazan nog steeds sprake van: hij heeft het braampje op zijn stem behouden, zijn liedjes zijn mooi, donker, rafelig en toch verzorgd (maar helaas niet altijd to the point). Hij een singer/songwriter uit de familie van Bill Callahan, Jason Molina en Will Oldham en ik ben het geloof in Bazan’s talent nog niet kwijt.


mij=One Four Seven / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven