Maxïmo Park – Quicken The Heart

Maxïmo Park - Quicken The HeartIk heb last van het live-syndroom. Bands die ik live zie, dig ik ineens wel, terwijl de cd me maar matig beviel. Dat had ik bijvoorbeeld bij Voicst, Blood Red Shoes, Kaiser Chiefs en zelfs bij de Black Eyed Peas. Maxïmo Park heb ik nooit gezien, maar ik heb een vermoeden dat zij zomaar in dit rijtje terecht gekomen waren, was dat wel zo geweest. Want A Certain Trigger, en met name met het nummer “Apply Some Pressure”, was een lekkere snelle punkrockplaat. Maar tegelijk merkte ik dat diezelfde snelle puntige punkrock me al snel ging vervelen. Eerlijk gezegd heb ik Our Earthly Pleasures daarom ook amper aandacht gegeven en volgens mij velen met mij. Nu komen ze met Quicken The Heart en het loopt weer precies zo lekker puntig en snel als hun debuutalbum. Al voel ik dat ze soms net even meer de kant van de Kaiser Chiefs zijn opgegaan dan de kant van The Futureheads, waar ze voorheen naar neigden. Met “Questions, Not Coasting” en “I Haven’t Seen Her In Ages” laten ze het hart even rusten, dat een welkome aanvulling is. Maar met “The Kids Are Sick Again” en “Let’s Get Clinical” gaat het hart weer tekeer en hebben ze naar mijn idee precies mijn live-syndroomnummers te pakken.


mij=Warp / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven