Rob Klerkx – Unleash

Rob Klerkx - UnleashAl in 2006 schreef File Under-collega Ewie een recensie van Rob Klerkx’ EP New Roads. Hij was redelijk positief en eindigde met de opmerking benieuwd te zijn naar het vervolg. Dat vervolg is nu, bijna drie jaar later, eindelijk verschenen. De eerste full length van Klerkx heet Unleash en borduurt verder waar de EP is opgehouden. Deze drummer van o.a. Moke en Paulusma lijkt een vakkundig singer-songwriter, die met behulp van een band een cd heeft gemaakt die het midden houdt tussen pop, rock en een vleugje Americana. Allemaal ingrediënten die voor een prima plaat zouden kunnen zorgen, maar toch weet de cd me niet te raken, en dat heeft vooral te maken met Klerkx’ stem. Ik hoor geen emotie, geen opvallend timbre en geen warme klank, niets eigens. Niet in de stem, niet in de teksten en eigenlijk ook niet in de muziek. Ik kan dus ook geen hoogte- of dieptepunt verzinnen voor deze recensie. Na twaalf voortkabbelende nummers heb je niet het gevoel Unleash nog eens te willen horen. Wie daar wel de moeite voor neemt, ontdekt wel dat de plaat groeit en met elke draaibeurt ietsje beter wordt, maar een echte klapper is dit helaas niet.


mij=Kletter / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top