The Tumblin' Gogo's – Our Fall From Grace

Tumblin-Go-Gos_Our-Fall-From-Grace.jpg‘Like to get high on a Saturday night / Like to get drunk on a Saturday night / Stay with me ‘till the morning light / allright!’. Als het alleen om de teksten ging, zou The Tumblin’ Gogo’s rap aan de kant kunnen worden geschoven, afgaande op opener “I Like to Get High”. Maar de structuur van deze track is niet de standaard voor rockabilly. Het begint met een doordonderende beat die meer belooft dan alleen een aftikken-intro-couplet-refrein-schema. Net zoals het afsluitende “Our little Ghost”, dat met z’n bijna tien minuten, z’n countrybegeleiding-met-surf-licks en verhalende tekst het hokje van rockabilly vakkundig afbreekt. En dat is nu net waarom The Tumblin’ Gogo’s uit Roden, Drenthe op hun vierde plaat zo’n aardig bandje blijkt. Countrygitaren, een surf-twang, gas terugnemend in een folky hillbillynummer als “Mothers new home in heaven”: het is niet alleen een zingende drummer die ze als usp kunnen gebruiken. Toegegeven, niet alles is even sterk, soms gaat het wel erg lang van boem-tik-boem-tik (titelnummer “Fall From Grace”), maar het zijn ook zeker niet de drie covers die als hoogtepunten gelden. Enige echte minpunt: het instrumentale “Sunny Sunday afternoon”, dat saai is als – inderdaad – een zondag.


mij=DRC Records

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top