Anneke Van Giersbergen – In Your Room

Anneke Van Giersbergen - In Your RoomAan werklust geen gebrek bij Anneke van Giersbergen, die inmiddels alweer dik twee jaar geleden uit The Gathering stapte. Een zoontje, drie platen en diverse tournees door binnen en buitenland later is daar alweer de tweede volwaardige langspeler van Agua de Annique, dat momenteel als Anneke van Giersbergen & Agua de Annique door het leven gaat. In Your Room, dat werd opgenomen in een en passant gebouwde homestudio, is waarschijnlijk wel weer eventjes slikken voor de fans uit het Gathering-tijdperk die Van Giersbergen – zeker in het buitenland – nog in ruime getale aan zich weet te binden. Waren het op Air vooral de wat donkere composities die opvielen en de muziek nog wist te linken met die van The Gathering, op In Your Room zijn het vooral de catchy refreintjes die de aandacht trekken. Naar eigen zeggen is de aanleiding voor het afleveren van deze – ja toch wel – poppy plaat het feit dat Van Giersbergen momenteel wat lichter in het leven staat. Zelfs de haarkleur van de frontvrouw is hier in meegegaan. Ik kan me echter ook voorstellen dat men op zoek is naar een nieuwe fanbase dichter bij huis waarvoor het nieuwe werk, zo bleek onlangs bij DWDD, zeer bruikbaar lijkt. Nu heeft de nieuwe plaat gelukkig meer te bieden dan dergelijke weliswaar lekker meezingbare maar ook wat brave liedjes, hoewel een catchy refrein bij de meeste nummers niet ontbreekt. Uitzonderingen zijn het intieme slechts door piano en strijkersklanken begeleidde “Wonder” en het even mooie “Home Again”. Beide nummers worden gevolgd door de meest interessante nummers van de plaat: ritmisch, up-tempo en met leuke vocale uitstapjes die soms doen denken aan het werk van stoner-pionier Chris Goss. In het twee-na-laatste nummer “Longest Day” lijkt Van Giersbergen ontspannen en tevreden terug te blikken op het afgeleverde project, waarna er nog even lekker ouderwets gerockt mag worden met “Just Fine” (geschreven met Devin Townsend) en de band zowaar nog even terug lijkt te keren naar de tijden van The Gathering met een nummer van – nota bene – bassist Jaques de Haard. Een vos verliest zijn streken niet.


mij=Jammm

9 reacties

 1. Gwen

  @ George: Ik denk dat DWDD een goede manier is voor artiesten om hun muziek te promoten. En ik vraag me werkelijk af hoe jij erbij komt dat artiesten daarvoor moeten betalen? Kan je dat bewijzen?
  Verder wil ik nog even kwijt dat ik Anneke alle succes van de wereld gun, en ik vind het (als Anneke fan door de jaren heen) een plaat waar je inderdaad even aan moet wennen maar als je hem een paar keer de tijd hebt gegeven een juweel van een album!

 2. Dani

  @ Gwen
  Ik (als jarenlange The Gathering fan) moest idd ook heel erg wennen aan de nieuwe muziek. Heb inmiddels wel alle cd’s gekocht en na een aantal keer luisteren ben ik weer net zo verliefd op haar stem als jaren geleden (komt nu zelfs nog beter tot zn recht)Ik gun haar ook alle succes van de wereld!
  @ de anderen: Moet je ook betalen om bij 3fm enz te komen? is ze toch ook meerdere malen te gast geweest 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven