JC Brooks & The Uptown Sound – Beat of Our Own Drum

JC-Brooks-And-The-Uptown-Sound_Beat-Of-Our-Own-Drum.jpgDe JC Brooks – zonder puntjes, dank u – die zijn naam gaf aan The Uptown Sound ziet er net zo gecoiffeerd uit als zijn muziek doet vermoeden. Stijlvolle retro-soul, met een band die zo live mogelijk probeert te klinken. Niks geen moderne arrenbie maar rauwe soul, het geluid van downtown Chicago. Op zijn MySpace-pagina wordt de muziek van deze band omschreven als soul / post punk en eigenlijk is dat helemaal niet zo gek bedacht. Want hier geen klagelijke Otis Redding of hitsige James Brown, maar eerder de grote stadsdynamiek van de no wave, eerder de saxofoon van James White die het beton van de straten kon doen splijten. De productie is soms wat vlak, iets dat deze deep funk -het andere etiketje dat JC Brooks wel eens opgeplakt krijgt – niet de kracht meegeeft die het wel verdiend heeft. Weer een andere kant van JC zijn de teksten: “How To Stop Loving Someone Who’s Stopped Loving You” klinkt vertrouwd, maar doet een wenkbrauw omhoog trekken. Anders wordt het al met titels als “Baltimore is the New Brooklyn” en “75 Years of Art Sex”. Niet van de straat en niet direct te herleiden tot hitsige clubs. JC Brooks & The Uptown Sound hebben iets te verleiden en te vertellen.


mij=Vampisoul / Sonic

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven