Kurt Vile & The Violators – Childish Prodigy

Kurt Vile - Childish ProdigyEr zit iets gewelddadigs in deze man. Het begint al bij zijn fantastische naam. En dan de naam van zijn vaste begeleidingsband: The Violators. Bovendien is hij ook nog gitarist van een band met nog zo’n vriendelijke naam: The War On Drugs. Zijn eerdere soloplaten, God Is Saying This To You en Constant Hitmaker, werden positief ontvangen, vandaar misschien ook dat dit nieuwe Childish Prodigy nu door een grotere maatschappij wordt uitgebracht. Opener “Hunchback” laat meteen horen dat Vile wel gewoon zichzelf is gebleven. Een smerige gitaarriff begeleidt de stem van Vile, die met flink wat reverb zijn teksten in de microfoon spuugt. Het is het soort ranzige rock dat eigenlijk alleen in donkere, doorrookte kelders gespeeld zou mogen worden. Even schrikken is het bij de volgende nummers, want Vile lijkt om de haverklap weer een andere muziekstijl te willen proberen, van het psychedelische “Overnite Religion” en de electropop van “Freak Train” tot prachtig gelaagd gitaarwerk op “Blackberry Song”. Het mooie “Monkey” en ook “Inside Lookin Out” zijn toegankelijke tracks en hadden zo op een album van Bruce Springsteen kunnen staan. De enige constante factor bij dit alles is Vile’s heerlijke rauwe stem. Prachtige plaat.


Mij=Matador / Beggars / V2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven