Parachutes – The Working Horse

Parachutes - The Working HorseWe hebben het niet over het debuutalbum van de Britse kwallenband Coldplay, niet over de gelijknamige IJslandse band (van Alex Somers, het Sigur Rós-liefje) en ook niet over een valscherm als hulpmiddel in een vrije val, maar over een vijftal Duitsers die achter de naam Parachutes schuil gaat. En hoewel het screamo-genre bij ons al erg populair is, is het bij onze Oosterburen pas echt enorm. Je moet wel een enorm werkpaard zijn om daar op te vallen en aan de inzet van de groep ligt het zeker niet. Hun vorige plaat is nog maar net ingezakt, en daar komt alweer de opvolger. Het derde schijfje heeft elf nieuwe nummers, draagt de titel The Working Horse en bevindt zich nog in precies dezelfde hoek. De heren kunnen namelijk niet alleen veel herrie maken, maar ook de clean vocals zijn veelal aanwezig op de plaat. Want dat ze ook poppy kunnen zijn, bewijzen ze met het swingende ‘How Are You Feeling, Jimmy?’. De vijfjarige band heeft een lekker veelzijdig album gemaakt, zonder dat ze de Parachutes-stempel verliezen. Laten we hopen dat ze hierna niet gelijk opnieuw de studio induiken voor een vierde plaat, maar dat ze heel uitgebreid de zalen gaan bezoeken. Want hoewel ze kwalitatief erg sterk staan, hebben ze nog geen enkele keer ons land aangedaan.


mij=Redfield / Sonic

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven