Taxi Taxi! – Still Standing At Your Back Door

Taxi Taxi! - Still Standing At Your Back DoorNa vier regels van de opener van Still Standing At Your Back Door ben ik al gesmolten. Ik heb een zwak voor vrouwelijke samenzang, zeker als het, zoals in dit geval, om tweelingzusjes gaat. Zweedse tweelingzusjes te verstaan, Miriam en Johanna, geboortejaar 1990. Ze zien er allesbehalve Zweeds uit, maken al sinds hun negende jaar samen muziek en op hun vijftiende hadden ze hun eerste nummers op MySpace staan. Gelukkig zijn de opnames op dit debuutalbum niet te veel opgeleukt en gladgestreken, zodat de intieme en soms spookachtige slaapkamersfeer goed bewaard is gebleven. Natuurlijk is er tekstueel veel aan tienerleed te beleven op het album, bijvoorbeeld in het prachtige “While I Hold On To The Cliff”. Liefdesverdriet, onzekerheid, twijfels, de typische dagboekonderwerpen worden niet geschuwd. De begeleiding is voornamelijk akoestisch en lijkt vrijwel live op band te zijn gezet. Alle aandacht gaat toch voornamelijk uit naar de Tanya Donelly-achtige zang van Miram en Johanna. Goudeerlijk en smaakvol gebracht. Welke bruut zou deze meisjes nou voor zijn deur hebben laten staan wachten?


mij=Fierce Panda / Munich

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven