The Mountain Goats – The Life of the World To Come

The-Mountain-Goats_Life-of-the-World-to-Come.jpgOm maar meteen met de deur in huis te vallen: John Darnielle aka The Mountain Goats heeft wederom een prachtig album afgeleverd. Ook al heeft hij zich met dit album schuldig gemaakt aan iets dat ooit breed verwenst werd. The Life of the World to Come is namelijk een conceptalbum. Elk van de twaalf liedjes heeft een bijbeltekst als thema. Nu weet ik niet hoe het met de Bijbelkennis van de lezer gesteld is, maar de mijne gaat niet verder dan de titels van de verschillende Bijbelboeken. Van Samuel weet ik dat hij een profeet was, in Genesis wordt de schepping behandeld enzovoort. Voor de handigheid heeft Darnielle ook nog de precieze versregels toegevoegd. Het openingsliedje heet dus niet zomaar “Samuel”, maar “1 Samuel 15:23”. Zodat de luisteraar na kan zoeken waar over gezongen wordt. Eerlijk gezegd zal mij dat volkomen worst wezen, sorry John D. De liedjes op zich zijn weer eens zo mooi, dat ik alle verlies, schuld, boete, God, kwaad en nog zo wat van die thema’s begrijp. In alle spaarzame pracht waarmee ze op deze plaat gezet zijn. Zonder bijbel, maar gewoon door naar het gezongen woord van The Mountain Goats te luisteren.


mij=4AD / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven