The Scotland Yard Gospel Choir – … And The Horse You Rode In On

the_scotland_yard_gospel_choir-and_the_horse_you_rode_in_on.jpgScotland Yard is wereldwijd bekend, maar eigenlijk ‘slechts’ de politie van de grote metropool Londen. Dat je deze naamsbekendheid gebruikt voor een bandnaam is om op te vallen in bandjesland best slim. Maar als je het dan aansluitend ook nog Gospel Choir noemt dan zet je mensen op het verkeerde spoor. Met gospel en koor heeft The Scotland Yard Gospel Choir namelijk niets te maken. Laat ik het er maar op houden dat dit Engelse humor is, of beter gezegd Welshe humor. Voorman Elia Einhorn heeft daar namelijk zijn roots, al leeft hij tegenwoordig in Chicago. De humor gebruikt hij ook op … And The Horse You Rode In On, want wie begint bijvoorbeeld een album met een kinderstem die een hatelijk versje opzegt? Elia’s liedjes moet je met een knipoog nemen, dat hoop ik althans. Zijn stem is een opvallende: ergens tussen die van Jarvis Cocker, Morrissey en die van Kevin Rowland in. Muzikaal moet je het ook in hun richting zoeken, al zie ik een volle Alpha-tent zo meezingen met een liedje als “One Night Stand”. De Kaiser Chiefs zijn niet ver weg. Alhoewel “Something’s Happening” juist weer meer een Belle & Sebastian-ding is, qua muziek dan. Erg mooi is trouwens de stem van Mary Ralph die na zeven liedjes plots, als uit de hemel, tevoorschijn komt. … And The Horse You Rode In On is in mijn ogen een album met veel commerciële kansen, maar misschien ontbreekt het net wat teveel aan een eigen gezicht. Alhoewel bij een band als …. nee, ik laat me niet verleiden tot het afzetten tegen andere bands: ieder zijn ding. En … And The Horse You Rode In On is gewoon een grappige plaat.


mij=Bloodshot / Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven