Adam Lambert – For Your Entertainment

adam_lambert_-_for_your_entertainment.jpgEn hop, nog één in de rubriek ‘guilty pleasures’. In de Verenigde Staten vochten twee weken terug twee albums om de top in de hitlijst, de Billboard 200 (hoe lang die lijst trouwens nog bestaat is afwachten, want uitgever Nielsen wil van het gelijknamige blad af.) Het ging om de albums van de winnaar en de net-niet-winnaar van American Idol, de Amerikaanse versie van Idols. Ze haalden het beiden niet, dankzij… fucking Susan Boyle. Temeer reden om het niet te hebben over x-factors. Of over het album van de winnaar, Kris Allen (die zulke vergeetbare standaardpop maakt dat de cd na tien minuten automatisch implodeert). En ook het merendeel van het album van verliezer Adam Lambert is niet de moeite: net zoals je zou verwachten bij de afzichtelijk gefotosoepte hoesfoto bevat het debiel hitparade- en songfestivalwerk à la Lady Gaga (“Fever” is zelfs écht van haar). Maar iedereen die de film 2012 gezien heeft kon bij de aftiteling al genieten van het prijsnummer “Miracles”, een schmierende rockballad die veel heeft van Aerosmiths “I Don’t Wanna Miss A Thing”. Nou, daar ga ik dus helemaal plat voor. Het is niet eens het enige geweldige nummer op de plaat, er is er nóg zo een: “Soaked”, geschreven door Matthew Bellamy van Muse. Diens origineel is natuurlijk veel véél VEEEEL beter en wat mij betreft een van de hoogtepunten van 2009, maar ja, dat nummer is helaas nooit officieel uitgebracht en dient stiekem ervoor om Muse in de VS te laten doorbreken (Lambert is groot Muse-fan, zong eerder “Starlight” bij liveshows en ontsloot zo een compleet nieuw Muse-publiek). Misschien is het wel opzet dat Lamberts studiomuzikanten helemaal niets van piano’s snappen… Zingen kan Lambert wel, talent heeft-ie ook, flamboyant is-ie ook meer dan voldoende. Alleen die muziek he… Waarom gaat-ie gewoon niet bij Aerosmith zingen? Sterker nog, zijn eigen voorkeur ligt óók bij gitaarwerk! Nou, wat ben je dan?


mij=RCA / Sony

11 reacties

 1. Sanne

  Je weet niet echt heel veel over Adam, he? Als je beweert dat zijn eigen voorkeur bij de gitaarwerk ligt… FYE is een geweldige album, vol van geveldig muziek. Muziek waar Adam voorkeur voor heeft. Je kan hem niet in een categorie zetten, hij IS van alles en nog wat. Hij is een echte entertainer met een duidelijke visie. En zoals hij het zelf zegt: “It’s not that deep”.

 2. pascale

  Ieder zijn eigen smaak, zeg ik maar. Tuurlijk er zijn 1 a 2 liedjes die ik ook oversla, maar voor de rest vind ik het een goed album. Had wat meer rock gewild, maar hopelijk op zijn volgende album.
  En prachtige cd hoes.

 3. Stonehead

  Ik ben inderdaad benieuwd hoe-ie verder gaat, want zo’n mengelmoes aan stijlen eindig je op een gegeven moment onverbiddelijk als Robbie Williams.
  Het probleem met zijn electronische nummers vind ik dat ze niet onderscheidend genoeg zijn. Ze hadden ook door iemand anders gezongen kunnen zijn, het klinkt meer hijgerig dan authentiek. Als je wat teveel autotune-artiesten gehoord hebt gaat het allemaal verschrikkelijk op elkaar lijken, en is het muzikaal allemaal echt niet meer dan matig. Wat niet wegneemt dat het wel leuk kan zijn.

 4. Prikkie

  Knurftus: maak ook duidelijk wat je bedoelt als je commentaar geeft. Juist over de stem is Stonehead lovend. Ik zag ‘m laatst bij Jonathan Ross. Live leek ‘ie ook wel gefotosjopt, maar persoonlijkheid had hij wel. Ik had inderdaad meer verwacht dan het slappe singletje dat hij daarna uitvoerde…

 5. Gek genoeg ben ik wel benieuwd. Lambert heeft behalve een prima stem ook het flamboyante dat bij Queen hoort. Maar goed, May en Taylor gooien Queen al een tijdje in de uitverkoop, dus het kan net zo goed een Glee-achtig glad gedrocht worden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven